ГоловнаПолітика

Нацрада з питань ТБ і радіо пропонує телеканалам створити базу з обміну контентом на час карантину

Відео можна буде користуватися безкоштовно.

Нацрада з питань ТБ і радіо пропонує телеканалам створити базу з обміну контентом на час карантину

Національна рада з питань телебачення і телерадіомовлення запускає проєкт Media Change Ukraine для обміну контентом між телеканалами на час карантину. Про це у фейсбуці розповів член Нацради Максим Онопрієнко.

"Я постійно отримую інформацію про те, що через пандемію критично обмежена можливість як створення, так і придбання контенту. Особливо - позитивного або пізнавального. До того ж, деякі телекомпанії, особливо регіональні, уже прогнозують можливість невиконання ліцензійних вимог Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в частині програмної концепції ", - пояснив необхідність такого проєкту член Нацради.

За його словами, він вже звернувся до кількох IT-компаній, щоб вони допомогли створити платформу. Також він займається пошуком коштів.

Передбачається, що платформа буде працювати як посередник між тими, кому потрібен контент і авторами відео. Доступ буде безкоштовним, без права передачі контенту третім особам.

"До проєкту вже приєдналися Телеканал TV5 із Запоріжжя, Телеканал "Вітер" із Кропивницького,"Місто" і "ТВ7+" з Хмельницького, Маріупольське телебачення,"34 телеканал" із Дніпра", - зазначив Онопрієнко. Він закликав телеканали та інші ЗМІ приєднуватися до ініціативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram