ГоловнаПолітика

Київрада вирішила голосувати онлайн під час карантину

Президія і погоджувальна рада також засідатимуть онлайн.

Київрада вирішила голосувати онлайн під час карантину
Виталий Кличко
Фото: Киевсовет

Київська міська рада та її органи на час дії надзвичайної ситуації в Києві будуть працювати у режимі онлайн.

Таке рішення депутати прийняли на позачерговому засіданні, передає Офіційний портал Києва.

Йдеться про засідання сесійні і комісій.

"Я вітаю депутатів, які підтримали таке рішення в цей складний для міста час і знайшли варіант, за яким ми зможемо працювати і приймати вкрай важливі рішення для забезпечення життєдіяльності столиці", - підкреслив мер столиці Віталій Кличко.

Він додав, що влада Києва робить все можливе, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

"Ми запровадили суворі обмежувальні заходи - і щодо роботи громадського транспорту, і про припинення роботи закладів громадського харчування, розважальних центрів, магазинів, щоби максимально обмежити соціальні контакти між людьми. Але ми не можемо зупинити життєдіяльність міста. І сьогодні ми зібралися на позачергове засідання, щоби прийняти низку важливих бюджетних рішень. Київрада не може зупинити свою роботу. Ми маємо бути напоготові і швидко реагувати на нові виклики", - зазначив мер.

Раніше Кличко повідомив про 40 випадків COVID-19 в Києві.

Нагадаємо, у столиці відвідувачам магазинів заборонили входити без масок, а продавців зобов'язали міряти перед роботою температуру. Також КМДА ввела норму - один покупець на 10 кв. м для магазинів і аптек. З 21 березня також заборонено користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах і на прибудинкових територіях.

25 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про введення надзвичайної ситуації по всій Україні і продовження карантину на 30 днів. Спочатку карантин в Україні був введений з 12 березня по 3 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram