ГоловнаПолітика

У прем'єр-міністра Шмигаля працюють 10 радників і помічників

Деякі з них працювали зі Шмигалем, коли він обіймав посаду віцепрем'єра.

У прем'єр-міністра Шмигаля працюють 10 радників і помічників
Фото: Youtube / Кабмін

У прем'єр-міністра Дениса Шмигаля працюють 4 штатні радники, 2 помічники і 4 радники на громадських засадах. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"За інформацією департаменту кадрового забезпечення секретаріату Кабінету міністрів, станом на 19.03.2020 року, штатними радниками прем'єр-міністра України Шмигаля Д.А. є Губанов Олег Ігорович (призначений на посаду 5.03.2020), Саламаха Тимур Васильович (5.03.2020) , Жохова Анна Миколаївна (13.03.2020), Котлярова Олена Сергіївна (17.03.2020)", - йдеться у відповіді секретаріату уряду.

Губанов раніше був заступником керівника патронатної служби ексміністра аграрної політики Тараса Кутового. Після цього він був радником Шмигаля на посаді віцепрем'єра.

Саламаха є радником на громадських засадах нардепа від "Слуги народу" Максима Ткаченка, у VII і VIII скликаннях Ради був помічником депутата Антона Кіссе і радником Шмигаля на попередній посаді.

Жохова раніше була начальником відділу з питань юридичного забезпечення міжрегіональне управління Національного агентства України з питань державної служби у Києві, Київській, Чернігівській і Черкаській областях. Котлярова керувала експертною групою взаємодії з інституціями Ради Європи директорату з питань місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад і територій України.

"Крім того, у Шмигаля є двоє помічників: колишній головний фахівець експертної групи з питань моніторингу та контролю діяльності місцевих держадміністрацій директорату територіального і місцевого розвитку секретаріат уряду Лугачова Ольга Олександрівна (призначена на посаду 5.03.2020) і колишній головний спеціаліст відділу з питань протимінної діяльності і екологічної безпеки управління з питань східних регіонів Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Шикіта Анна Ігорівна (5.03.2020) ", - уточнили журналісти.

Радниками на громадських засадах прем'єра є: адвокат, керуючий партнер компанії Juscutum Афян Артем Артурович (18.03.2020), керівник громадської спілки "Національна асоціація дорожників України", колишній заступників голови правління ПрАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" Сиротинський Тарас Романович (18.03. 2020), а також Стефурак Сергій Олексійович (17.03.2020) і Щеп'як Андрій Іванович (19.03.2020).

Нагадаємо, до призначення на посаду прем'єр-міністра Шмигаль подав декларацію, у яку вніс 3,4 млн гривень доходу за 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram