ГоловнаПолітика

Помер колишній нардеп Іван Бокий

Видатний соціаліст помер у віці 78 років.

Помер колишній нардеп Іван Бокий
Фото: facebook.com / Иван Бокий

24 березня у віці 78 років помер колишній депутат Верховної Ради, один з найвідоміших представників Соціалістичної партії України Іван Бокий.

Про це повідомив у фейсбуці ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, екснардеп Станіслав Ніколаєнко.

Бокого поховають 26 березня в селі Проців Бориспільського району Київської області.

Бокий був народним депутатом України трьох скликань.

Вперше на вибори до Верховної Ради політик пішов у 1998 році разом з СПУ-СелПУ і отримав мандат народного депутата України III скликання (№ 5 виборчого списку). З травня 1998 року перебував у фракції СПУ і СелПУ "Лівий центр" (пізніше - фракція СПУ). У липні того ж року був обраний до складу Комітету Верховної Ради закордонних справ і зв'язків з СНД.

Від час парламентських виборів 2002 року балотувався від СПУ і знову пройшов до Верховної Ради України IV скликання (№ 2 виборчого списку). З травня 2002-го його обрали уповноваженим представником фракції соціалістів. У червні того ж року він став членом парламентського Комітету з питань європейської інтеграції.

На вибори Верховної Ради 2006 року він пішов в складі СПУ та втретє поспіль став народним депутатом України (№ 7 виборчого списку). З квітня 2006-го входив до складу фракції СПУ, з липня того ж року його обрали заступником голови фракції СПУ, а в грудні він очолив фракцію соціалістів (після отримання його попередником на посаді лідера фракції СПУ Василя Цушка портфеля Міністра внутрішніх справ України). У липні 2006 року став першим заступником голови парламентського євроінтеграційного Комітету.

Від час позачергових парламентських виборів 2007 року соціалістам не вдалося пройти до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram