ГоловнаПолітика

На засіданні Контактної групи в режимі онлайн нічого не підписуватимуть, - віцепрем'єр Резніков

Рішення може бути прийняте тільки після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

На засіданні Контактної групи в режимі онлайн нічого не підписуватимуть, - віцепрем'єр Резніков
Алексей Резников
Фото: Макс Левин

Засідання Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на сході України в середу відбудеться по відеозв'язку, тому на ньому не прийматимуть рішення про створення Консультативної ради за участю представників ОРДЛО.

Про це йдеться в коментарі віцепрем'єра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і представника України в робочій підгрупі ТКГ з політичних питань Олексія Резнікова, який є в розпорядженні LB.ua

"ТКГ проходить у форматі відеоконференції, тому ніяких рішень про створення підписано бути не може фізично. Ба більше, безпосередньо рішення про створення може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. Вони на сьогодні тривають", - сказав Резніков.

За інформацією з інших підгруп, у порядку денному переговорів - безумовне припинення вогню, розведення сил і засобів, гуманітарні питання, в тому числі доступ міжнародних організацій на тимчасово окуповані Росією території України.

Нагадаємо, учасники ТКГ 11 березня в Мінську домовилися створити так звану Консультативну раду в складі політичної підгрупи. До її складу з правом вирішального голосу увійдуть 10 представників від України, 10 - від окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, Росії, Німеччини та Франції.

Рішення ради носять рекомендаційний характер.

Частина партії "Слуга народу" виступила проти створення Консультативної ради з ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram