ГоловнаПолітика

Ярославський: ПЛР-тестів на коронавірус вистачить Харківщині на три місяці

Бізнесмен придбав 450 тисяч тестів.

Ярославський: ПЛР-тестів на коронавірус вистачить Харківщині на три місяці

Харків і регіон отримали тримісячний запас кращих в світі тестів на коронавірус, і місцева влада повинна тепер професійно ними розпорядитися. Про це на зустрічі в Харківській облдержадміністрації заявив власник і президент DCH Олександр Ярославський.

«Завдання президента, те, що він мені доручав, виконано: 2 млн доларів сплачено, на них будуть придбані 450 тисяч експрес-тестів для Харкова. Спасибі величезне моєму другові Джеку Ма - в Україну вчора прибуло 50 тисяч тестів, до Харкова потрапила достатня їхня кількість. Тести, які прибули до Харкова, - це «золотий стандарт» якості, вони не у кожної країни є. Ми замовили ще другу партію. Тих тестів, які прибули, нам вистачить на 3 місяці», - розповів Ярославський

Бізнесмен підкреслив, що його особистий внесок в допомогу регіону склав $2 млн, а представники харківського бізнесу після зустрічі минулого тижня в Kharkiv Palace 5* профінансували покупку необхідного устаткування і матеріалів для міста і області на $ 2,2 млн. Він підкреслив, що всі ці кошти від підприємців Харківщини перераховувалися безпосередньо постачальникам товарів медпризначення: кожен, хто хотів допомогти регіону, отримував на руки рахунок.

«Я виділив від імені своєї родини 2 мільйони доларів, і придбав 450 тисяч експрес-тестів, які прибудуть, напевно, наступним літаком. Після наради харківських бізнесменів, яку ми провели раніше, більше ніж два мільйони доларів було направлено на покупку ШВЛ, іншого медобладнання - це великий перелік позицій. Ми закрили повністю потребу Харкова і області в необхідних медичних речах. На сьогодні всі потреби Харкова і регіону закриті. Якщо буде потрібно більше - будемо збирати далі», - сказав Ярославський.

Водночас бізнесмен звернув увагу, що медики можуть не мати достатнього досвіду використання таких тестів і попросив міські та регіональні влади проконтролювати ситуацію.

«У мене прохання до губернатора та мера: організувати професійне використання тестів. Тому що наразі мало хто знає, як користуватися цими тестами, що це таке - я з ранку до вечора відповідаю на ці питання, але я і сам - не фахівець», - сказав Ярославський, звертаючись до мера Харкова і голови обласної держадміністрації.

Олексій Кучер, голова ХОДА, подякував Олександру Ярославському за активну участь у протидії епідемії коронавірусу.

«Ми комунікуємо з усіма центральними фігурами, хочу також подякувати за тести, які ми отримали, - сказав Кучер про допомогу Ярославського.

Мер Харкова Геннадій Кернес також відзначив високу роль Олександра Ярославського в організації протидії коронавірусу в місті і регіоні: «Хочу подякувати Ярославського за працю і штаб, який виконав свою місію, і далі ми працюємо. І ми далі працюємо на боротьбу з коронавірусом».

Зі свого боку Ярославський подякував меру і губернатору за їхню роботу і сказав: «На цьому моя активна частина закінчується, але я залишаюся з вами 24 години на добу».

Також Олександр Ярославський підтвердив, що незважаючи на карантинні заходи, його група DCH приділяє попереднім бізнес-проєктам.

«Бізнес працює в штатному режимі - вірус вірусом, але робота йде. Я сьогодні спілкувався з паном Кубраковим - Укравтодор працює в штатному режимі, обговорювали питання будівництва доріг. Спілкувалися з Бондаренком - губернатором Дніпра: процеси будівництва аеропорту не припиняються - паралельно йдуть роботи щодо проєкту будівництва термінального комплексу і будівництва смуги. Всі бізнеси працюють: з містом ми працюємо по ХТЗ, по переорієнтуванні першої черги площ під технополіс - це проєкт на 500 млн доларів. Усі повинні бути спокійні, трудитися. Так, і уважно ставитися до ситуації, але життя на цьому не зациклюється», - розповів Ярославський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram