ГоловнаПолітика

Суд відкрив провадження за позовом Гладковського до НАЗК

Колишній чиновник оскаржить результати перевірки його декларацій.

Суд відкрив провадження за позовом Гладковського до НАЗК
Фото: Lb.ua

Колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський подав до суду на Національне агентство з запобігання корупції.

Про це йдеться в повідомленні Окружного адміністративного суду Києва.

Гладковський просить визнати протиправним та скасувати рішення НАЗК про результати повної перевірки його виправленої декларації за 2015 рік і декларації за 2016 рік і передачу їх в НАБУ.

Суд відкрив провадження в адміністративній справі та розгляне його без повідомлення учасників.

Нагадаємо, в 2015-2019 роках Гладковський був першим заступником секретаря РНБО. Гладковського звільнили в березні 2019 року через скандал щодо його сина, нібито причетного до мільйонних розкрадань в оборонному комплексі. Журналісти Bihus.info заявили, що Гладковський-молодший разом з партнерами організував у 2015 році поставки контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Восени 2019 року Гладковського заарештували в рамках кримінальної справи про зловживання службовим становище і фальшивому декларуванні, але він вийшов на свободу під заставу 10,6 млн гривень.

Гладковський - власник корпорації "Богдан", куди входять автомобільні заводи в Черкасах і Луцьку. Корпорація займається імпортом автомобілів окремих брендів, до неї також входить дилерський бізнес "Богдан-Автохолдинг" з торгово-сервісними підприємствами в усіх регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram