ГоловнаПолітика

Милованов відкинув звинувачення на адресу Кабміну Гончарука з приводу масок

Заборону могли ввести на тиждень раніше, якби Рада не звільнила уряд.

Тимофій Милованов
Фото: latifundist.com
Тимофій Милованов

Колишній міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що уряд Олексія Гончарука не ігнорував лист секретаря РНБО Олексія Данілова з пропозицією заборонити експорт масок.

"Насправді всі спрацювали швидко, вчасно і мали декілька сценаріїв дій, а також моментально розробили і почали впроваджувати план дій", - написав він у фейсбуці.

Фото: facebook.com / Тимофій Милованов

За його словами, тоді розглядали три сценарії: без заражень в Україні, з невеликою кількістю заражень і пандемію. Дії уряду повинні були ставати дедалі жорсткішими у разі погіршення ситуації.

"Експерти пропонували заборонити експорт за умови діагнозу першого випадку коронавірусу в Україні. Це сталося 3 березня. А 4 березня змінили уряд. І вже новий уряд повинен був вводити заборону експорту і реекспорту масок. Вони це і зробили 11 березня, через тиждень", - написав Милованов.

Нагадаємо, 23 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості Кабінету Міністрів Олексія Гончарука.

Це сталося після публікації в ЗМІ інформації про те, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов ще 31 січня звернувся до Гончарука з вимогою заборонити експорт і реекспорт продукції медичного призначення, захисних масок, рукавичок, халатів.

Однак цього зроблено не було. Заборону ввів лише 11 березня Кабмін Дениса Шмигаля. До цього часу приватні компанії встигли продати за кордон 980 тонн масок.

Експорт товарів протиепідемічного призначення з України обмежений до 1 червня. Це стосується, зокрема, водонепроникних лабораторних костюмів, медичних рукавичок, халатів, окулярів, масок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram