ГоловнаПолітика

Суд у справі MH17 пішов на перерву до літа

Розгляд справи зупинився через коронавірус.

Суд у справі MH17 пішов на перерву до літа
Коллегия судей в разбирательстве относительно трагедии MH17
Фото: Ирина Сомер

Окружний суд Гааги до червня призупинив слухання у справі про катастрофу літака, що виконував рейс MH17, у 2014 році.

Як повідомляє BBC, 23 березня суд провів коротке засідання, після чого взяв перерву до літа через пандемію коронавірусу.

Дата продовження процесу буде призначена 8 червня. Найближчим часом суд оприлюднить низку документів і зобов'язується дати родичам загиблих доступ до значної частини матеріалів у справі.

Крайній термін допиту свідків ще не призначений. Ймовірно, суду знадобиться час, щоб перевести ряд документів у справі на російську мову.

Суд почав розглядати справу про катастрофу "Боїнга", збитого в небі над Донбасом у 2014 році, на початку березня. Слухання проходять в охоронюваному судовому комплексі "Схіпгол" недалеко від однойменного міжнародного аеропорту Амстердама.

Звинувачення у вбивстві пасажирів літака отримали Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський (Хмурый), Олег Пулатов (Гюрза, Халіф), Леонід Харченко (Крот). Вони не натискали на кнопку пуску ракети "Бук", яка потрапила в літак, але займалися доставкою ракетного комплексу до місця її запуску.

Нагадаємо, пасажирський літак "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 пасажирів, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи. Згідно з висновками JIT, авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної установки "Бук" з сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське. Даний район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Із розслідування випливає, що "Бук" був доставлений в Україну з Російської Федерації та, після того, як його використовували для атаки на авіалайнер рейсу МН17, він знову повернувся на територію РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram