ГоловнаПолітика

Нардеп зі "Слуги народу" заразився коронавірусом (оновлено)

Фракція "Слуги народу" не має наміру припиняти роботу.

Нардеп зі "Слуги народу" заразився  коронавірусом (оновлено)
Фото: facebook.com/ruslan.gorbenko.7

Депутат Верховної Ради Руслан Горбенко ("Слуга народу") здав позитивний тест на коронавірус.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Я дійсно в Олександрівській лікарні, здав 2 тести: один результат негативний, інший позитивний. Сьогодні здав третій. Чекаємо на результати", - написав Горбенко.

Він підкреслив, що не контактував ні з нардепом Сергієм Шаховим ("Довіра"), ні з нардепом Олександром Лукашевим (ОПЗЖ), у яких теж підтвердили або підозрюють коронавірус.

Горбенко розповів, що 17 березня він був на засіданні Верховної Ради, але в масці. Вже 18 березня в нього піднялася температура, 19 березня з'явився кашель.

21 березня він приїхав у лікарню, де в нього виявили запалення лівої легені.

Оновлення. Фракція "Слуги народу" не має наміру припиняти роботу через виявлення коронавірусної інфекції у нардепа Горбенка, повідомила заступник голови фракції Євгенія Кравчук.

"Хочу заспокоїти всіх: фракція не припиняє роботу, парламент буде працювати, хоча це буде робити складніше. Пройдемо тести на вірус. Якщо потрібно - хтось із нас піде в ізоляцію. На пленарні засідання будемо приходити в захисних засобах. У будівлі Ради застосовані безпрецедентні дезінфекційні процедури. Депутати вже обмежили коло контактів до мінімуму, всі питання, які можливо вирішити дистанційно - вирішуються саме так. Ми зробимо все, щоб в такій складній для всієї країни ситуації у нас був дієздатний парламент, який законодавчо буде забезпечувати боротьбу країни з невидимим і підступним ворогом", - написала Кравчук в фейсбуці.

Заступник глави фракції зазначила, що Горбенко міг заразитися від колег з інших фракцій, у яких хвороба була діагностована раніше. Симптоми у нього проявилися 19 березня, тому, на думку заступника голови фракції, перебуваючи 17 березня на позачерговому засіданні Ради, він ще не міг заразити колег.

Коло близьких контактів на цей час встановлює апарат Верховної Ради, комітет з прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який входить Горбенко, на засідання в останні 14 днів не збирався.

Нагадаємо, крім Шахова та Лукашева, коронавірус підозрюють у депутата Сергія Вельможного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram