ГоловнаПолітика

Нардеп від "ОПЗЖ" Лукашев звернувся до лікарів через підозри на коронавірус (оновлено)

При цьому наявність інфекції він заперечує.

Нардеп від "ОПЗЖ" Лукашев звернувся до лікарів через підозри на коронавірус (оновлено)
Нардепы ОПЗЖ, Александр Лукашев - крайний справа
Фото: pravda.com.ua

У народного депутата України Олександра Лукашева від партії "Опозиційна платформа - За життя" виявили коронавірус COVID-19.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в депутатському корпусі.

За їхньою інформацією, перші тести Лукашева були негативні, але в неділю, 22 березня, надійшло підтвердження.

"Експрес-тести були негативні, але ПЛР (тест методом полімеразної ланцюгової реакції, - ред.) підтвердив", - розповів співрозмовник видання.

На позачерговому засіданні Верховної Ради 17 березня Лукашева не було. Востаннє він був на освітньому комітеті 10 березня.

Обновлення. Лукашев заперечує, що в нього коронавірус Covid-19.

"Хочу спростувати чутки, які поширюють деякі колеги. На даний момент аналіз не виявив у мене коронавірусу. Однак я звернувся до лікарів для додаткового обстеження, тому що кілька днів тримається температура близько 37. Буду тримати вас у курсі, і прошу журналістів не поширювати фейки", - написав Лукашев у фейсбуці.

Він також опублікував фото з лікарні.

Фото: facebook.com/ukr.alexandr.lukashev

"Хочу подякувати медичному персоналу за вашу працю в цей непростий для України і всього світу час. Бережіть себе!" - додав нардеп.

Нагадаємо, 17 березня Центр громадського здоров'я повідомив про перший випадок коронавірусної хвороби COVID-19 на території Київської області - у 44-річного чоловіка. Цією людиною виявився депутат Ради з групи "Довіра" Сергій Шахов. Коронавірус також пізніше виявили в родички Шахова.

Як з'ясувалося, 11 березня Шахов повернувся з поїздки до Франції і Швейцарії. 12 березня пішов на засідання парламентського комітету з екології. За словами Шахова, в сесійний зал парламенту він не заходив. Члени комітету, засідання якого відвідав Шахов, пообіцяли самоізолюватися.

21 березня Шахов заявив, що коронавірус виявили в його колеги Сергія Вельможного. Той повідомив, що перший тест виявився негативним, але факт госпіталізації підтвердив.

Як раніше повідомляли, за даними джерел LB.ua, засідання парламенту може відбутися у вівторок, 24 березня. До порядку денного можуть внести голосування за указ президента про введення надзвичайного стану.

При цьому Рада не працюватиме в пленарному режимі щонайменше до 3 квітня, але це не скасовує можливості позачергових засідань. Раніше депутати провели вже два такі засідання. На одному депутати прийняли законопроєкт про коронавірус, підтримали запуск закупівель ліків через національного закупівельника МЗУ та ввели податкові послаблення через карантин. На іншому вони підтримали кандидатуру Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора і призначили нового міністра економіки Ігоря Петрашка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram