ГоловнаПолітика

Зеленський попросив мерів відкласти політичну боротьбу

Президент просить об'єднатися для боротьби з коронавірусом.

Зеленський попросив мерів відкласти політичну боротьбу
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у неділю провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій та мерами. На ній обговорювали заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, ідеться на сайті президента.

"Сьогодні є два важливих моменти: це самоізоляція і подолання паніки. Будь ласка, пояснюйте людям, що карантин - це не жарти, і навіщо він потрібен, а також об'єднаєтеся в цей нелегкий час, щоб показати спільну роботу влади, щоб захистити українців. Відкладіть на бік політичну боротьбу. У єдності - наша перемога", - сказав Зеленський на нараді.

Він попросив мерів і губернаторів скласти список проблем на місцях для їх спільного вирішення і пообіцяв проводити такі наради двічі на тиждень.

Він також розповів, уже скоро очікується прибуття першого літака з Китаю із засобами захисту, тестами, які будуть розподілені по регіонах. Наприклад, Івано-Франківська область отримає одну ПЛР-систему. "Це лабораторія, яка дасть змогу нам отримувати дослідження у нас в області",  - розповів за підсумками наради мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що станом на 22 березня в Україні виявили 47 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Три з них призвели до летального висліду, одна людина видужала.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram