ГоловнаПолітика

Філатов повідомив, що завтра Зеленський проведе селекторну нараду з мерами

Напередодні в ефірі "Свободи слова" мери зажадали від уряду грошей на карантин.

Філатов повідомив, що завтра Зеленський проведе селекторну нараду з мерами
Борис Филатов

На неділю, 22 березня, заплановано селекторну нараду президента Володимира Зеленського з мерами обласних центрів і міст-мільйонників.

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

"Після вчорашнього демаршу мерів на «Свободі слова» в Шустера, завтра о 14:00 у нас селекторна нарада з Президентом. Майже через рік після обрання глава держави, нарешті, зійшов до нас, смердів, керівників обласних центрів і міст-мільйонників, лідерів територіальних громад, обраних сотнями тисяч людей", - написав Філатов у фейсбуці ввечері 21 березня.

У п'ятницю, 20 березня, в ефірі "Свободи слова" обговорювалися результати тижневого карантину через коронавірус. Прем'єр Денис Шмигаль закликав мерів великих міст "бути зосередженими, мобілізувати всі ресурси й уряду, і бізнесу, і простих громадян".

Своєю чергою мери вимагали від керівництва країни чіткої інформації про фінансування заходів щодо запобігання коронавірусу.

"На що цього року міста можуть розраховувати? Коли Верховна Рада ухвалила закон, щоб скасувати податок на землю і нерухомість, а в бюджеті це 13%. Ми розуміємо, що бюджет міський, який прийняли, його вже немає. Я хочу чітко розуміти, скільки ми можемо отримати тест-систем. Важлива правда", - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив про ігнорування Кабміном потреб на місцях.

"Кабмін нас не помічає. Я отримав з бюджету 2 поламані апарати ШВЛ. Нам визначили 22 інфекційну лікарню як опорну, але жодної копійки не дали на неї. Скоро транспорт буде колапсувати", - заявив він.

Під час програми між Філатовим і нардепом від "Слуги" Данилом Гетманцевим також виникла суперечка з приводу податкових полегшень для бізнесу від Верховної Ради.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram