ГоловнаПолітика

Офіс генпрокурора проводить експертизу хімречовин з Росії у справах Майдану

Обговорюється необхідність внесення змін у нормативні документи Міністерства охорони здоров'я про правила визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень. 

Офіс генпрокурора проводить експертизу хімречовин з Росії у справах Майдану
Фото: Макс Требухов

Офіс Генерального прокурора активізував роботу з проведення судово-медичних експертиз осіб, які постраждали від дій хімічних речовин у період Революції Гідності 2014 року.

Про це йшлося під час зустрічі в Офісі генпрокурора процесуальних керівників у кримінальних провадженнях у справах Майдану з постраждалими і представниками ГО "Хімічні та токсикологічні отруєння в Україні", повідомляє пресслужба відомства.

"Процесуальні керівники в кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних під час масових протестів у 2013-2014 роках звернулися до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз щодо активізації експертних досліджень, необхідних для завершення комісійної експертизи спеціальних засобів, доправлених 2014 року з території Російської Федерації, від хімічного впливу яких постраждали учасники мирних протестів", - ідеться в повідомленні.

Учасники зустрічі обговорили також необхідність внесення змін у нормативні документи Міністерства охорони здоров'я України про правила визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

Раніше повідомлялося, що в справі про розгін Майдану 30 листопада з'явився новий підозрюваний.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram