ГоловнаПолітика

Італійська авіакомпанія 25 березня привезе з Рима 125 українців

Зеленський зідзвонився з прем'єром Італії.

Італійська авіакомпанія 25 березня привезе з Рима 125 українців
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Як повідомляє пресслужба президента України, значна частина розмови стосувалася ситуації з коронавірусом.

Зеленський висловив співчуття Конте у зв'язку зі смертю тисяч людей від коронавірусної хвороби. Вони домовилися, що в нинішніх умовах необхідно забезпечити безперебійну торгівлю між країнами, зокрема: постачання продуктів харчування, медичних препаратів та обладнання.

Президент також подякував уряду Італії за допомогу в організації евакуації українських громадян, які були заблоковані на кордоні зі Словенією. Він домовився з Конте, що ще одну групу українців евакуюють з Рима наступного тижня. 125 осіб мають повернутися в Україну спеціальним чартерним рейсом італійських авіаліній 25 березня.

Зеленський також поцікавився станом справ у засудженого в Італії українця Віталія Марківа, передав йому привіт і побажав залишатися здоровим.

Додатково, враховуючи досвід Італії в боротьбі з коронавірусом, Зеленський відзначив інтерес України до налагодження інформаційного обміну на рівні служб охорони здоров'я двох країн з метою вивчення нових галузевих стандартів і рекомендацій, що впроваджуються в цій країні для протидії хворобі.

Нагадаємо, що Зеленський 7 лютого літав до Італії з візитом, під час якого зустрічався з Конте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram