ГоловнаПолітика

Глави МЗС України та Угорщини проведуть переговори онлайн

Запланований візит Кулеби в Будапешт скасований.

Глави МЗС України та Угорщини проведуть переговори онлайн
Фото: Сергей Нужненко

На 26 березня заплановані переговори в режимі відеоконференції міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з його колегою з Угорщини Петером Сіярто. Про це Кулеба повідомив агентству «Інтерфакс-Україна».

"І другий трек, незважаючи на те, що всі візити скасовані, ми все-таки просуваємо деякі політичні питання в телефонному режимі з міністрами закордонних справ інших країн. Наприклад, сьогодні (в середу) домовилися з главою МЗС Угорщини Петером Сіярто, що 26 березня, коли я повинен був відвідати Будапешт для проведення засідання двосторонньої комісії, ми з ним проведемо телеконференцію, тому що життя не зупиняється", - зазначив дипломат.

Кулеба також додав, що одним із "позитивних" наслідків коронавірусу буде те, що люди, нарешті, зрозуміють, що не обов'язково фізично зустрічатися. "Можна більшість дискусій проводити в режимі телеконференцій", - додав він.

Нагадаємо, 18 березня повідомлялося, що Угорщина надасть українцям, які застрягли на кордонах з Австрією і Хорватією, транзитний коридор для повернення в Україну. Кулеба поговорив телефоном з главою МЗС Угорщини Петером Сіярто і домовився з ним про транзитний коридор для громадян України. Він додав, що повернення в Україну чекають 310 громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram