ГоловнаПолітика

Голова Апарату Ради наказав скласти список депутатів, які контактували з хворим на коронавірус Шаховим

Також необхідно повідомити, хто з парламентаріїв з 1 березня виїжджав з України.

Голова Апарату Ради наказав скласти список депутатів, які контактували з хворим на коронавірус Шаховим
Сергей Шахов
Фото: пресс-служба

Голова Апарату Ради В'ячеслав Штучний зажадав від депутатів скласти список тих, хто контактував з хворим на коронавірус Сергієм Шаховим.

Про це йдеться в розпорядженні Штучного.

"Прошу впродовж доби опрацювати і надати керівнику Апарату Верховної Ради список осіб, які контактували з депутатом Шаховим та іншими особами, в кого підтверджено коронавірус. Також прошу опрацювати і надати інформацію про народних депутатів, їхніх помічників-консультантів, працівників депутатських фракцій і груп, які з 1 березня перебували за межами України, з зазначенням країни і періоду перебування в ній", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що депутат Шахов заразився коронавірусом. 11 березня він повернувся з поїздки до Франції і Швейцарії. 12 березня пішов на засідання парламентського комітету з екології. За словами Шахова, до сесійної зали парламенту він не заходив. Члени комітету, засідання якого відвідав Шахов, пообіцяли самоізолюватися.

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що у вівторок, 17 березня, Шахов не був присутнім на засіданні Ради, незважаючи на те, що його картка була зареєстрована. За словами президента, колеги Шахова "кнопкодавили" за нього. Як відомо, 17 березня Рада без обговорення прийняла законопроєкт про коронавірус, призначила міністра економіки, а також дала згоду на призначення Ірини Венедіктової генпрокурором.

Сам Шахов підтвердив, що не був присутній на позачерговому засіданні у вівторок через погане самопочуття, але підкреслив, що його картка не була зареєстрована і замість нього ніхто не голосував.

Заступник голови МВС Антон Геращенко раніше заявив, що встановлено 50 осіб, які контактували з Шаховим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram