ГоловнаПолітика

Зеленський розповів, що у вівторок за Шахова "кнопкодавили" його колеги (оновлено)

Шахов заявив, що не був зареєстрований на засіданні і замість нього ніхто не голосував.

Зеленський розповів, що у вівторок за Шахова "кнопкодавили" його колеги (оновлено)

Президент Володимир Зеленський розповів, що депутат Сергій Шахов, у якого діагностували коронавірус, не був присутній на засіданні Верховної Ради, хоча його картка була зареєстрована.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"На жаль, його тест на коронавірус показав позитивний результат. Пан Шахов ізольований. Вчора в системі "Рада" була зареєстрована його персональна картка для голосувань - його колеги "кнопкодавили". На жаль... Але на щастя, депутата Шахова не було в залі засідань Верховної Ради України", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що встановлено повний список осіб, з якими Шахов контактував останнім часом.

"Всі вони пройдуть швидкий тест на коронавірус", - додав президент.

Оновлення. Нардеп Шахов спростував заяву президента Зеленського щодо "кнопкодавства" колег парламентарія на засіданні Ради 17 березня.

На своїй сторінці у фейсбуці Сергій Шахов повідомив, що не був присутній у вівторок на позачерговому засіданні Верховної Ради через погане самопочуття, не був зареєстрований і замість нього ніхто не голосував.

"Шановний пане Президент! У відповідь на Ваше відеозвернення повідомляю Вам, що 17 березня я не був присутнім і зареєстрованим на позачерговому засіданні Верховної Ради через погане самопочуття, яке згодом виявилося симптомами коронавірусу", - написав Шахов.

Депутат наголосив, що ні він, ні його колеги замість нього не голосували на засіданні.

"Ні я, ні, тим більше, мої колеги замість мене не голосували. Щоб перевірити цю інформацію, досить уважно подивитися сайт ВР!" - написав нардеп.

Шахов припустив, що заява президента є наслідком дезінформації команди Зеленського.

"Дуже шкода, що Ваша команда досі не розібралася і дезінформує Вас у таких елементарних питаннях. ... Ваш Офіс займається пошуком "сенсацій" серед депутатів. Але часи шоу закінчилися! Працюй-те!" -  підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що депутат Шахов заразився коронавірусом. 11 березня він повернувся з поїздки до Франції та Швейцарії. 12 березня пішов на засідання парламентського комітету з екології. За словами Шахова, до сесійної зали парламенту він не заходив.

Члени комітету, засідання якого відвідав Шахов, пообіцяли самоізолюватися.

17 березня Рада без обговорення ухвалила законопроєкт про коронавірус, призначила міністра економіки, а також дала згоду на призначення Ірини Венедиктової генпрокурором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram