ГоловнаПолітика

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2019" у номінації "Регіональний лідер року" Пресс-релиз

Юрій ГУСЄВ

Голова Херсонської обласної державної адміністрації, кандидат економічних наук, доцент.

Найвагоміші події у Вашій професійній діяльності 2019 року:

- Спорудження нових тимчасових КПВВ «Чонгар» і КПВВ «Каланчак»;

- Проведення відкритого міжнародного конкурсу пілотного проєкту концесії Херсонського морського торговельного порту та запуск перельотів лоукост-операторів з Міжнародного аеропорту «Херсон»

- Зростання валового регіонального продукту Херсонщини на 3% та перевиконання обласного бюджету за результатами 2019 року.

Три головні події 2019 року за Вашою версією:Обрання Президентом України Володимира Зеленського; Дострокові вибори до Верховної Ради України; Формування нової команди Уряду та голів ОДА.

Ваше життєве гасло: Служити Богові, Україні, родині і людям, постійно розвиваючись і роблячи внесок у розвиток людства!

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Президентом України.

Чи маєте мрію, що наразі не здійснилася? Побудувати нову сучасну бібліотеку.

Бути сьогодні успішним – це… бути корисним державі та суспільству.

Ваш улюблений афоризм? «We make a living by what we get, but we make a life by what we give» Winston Churchill.

Чим Ви найбільше пишаєтеся у своєму регіоні? Людьми.

Хто, на Вашу думку, є взірцевим регіональним лідером? (на прикладах з усього світу) Мене надихає приклад Махатми Ганді, але це лідер глобального, а не регіонального рівня.

Головна проблема всіх українських регіонів, яку потрібно вирішувати в першу чергу? Консолідація, комунікація та кооперація всіх частин суспільства, а також центральної, місцевої влади та органів місцевого самоврядування.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Щастя - у родині, людському спілкуванні та досягненні конкретних результатів для розвитку суспільства.

Продовжте фразу «Дайте мені точку опори - і я... Зроблю ще більше корисного».

Кому в цьому житті Ви заздрите? Заздрість – це почуття, яке мені не близьке. Є багато прикладів людей, чий життєвий шлях і вчинки мене надихають, але це не про заздрість.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Емоційність.

Чи є у Вас улюблена книга? Їх кілька. Це, безумовно, Біблія, але також книга Лі Куан Ю «З третього світу у перший».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? Махатма Ганді, Нельсон Мандела, Вінстон Черчилль.

Яке чудо світу ви хотіли б перенести до свого рідного краю? Що воно символізувало б? Висячі сади Семіраміди. Вони символізували б неймовірну природу Херсонщини.

Якби відкрили нову планету, як назвали б? Ольгою - на честь своєї коханої дружини.

Уявіть, що до Вас у гості завітав президент США з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? На Херсонщину і показав би йому Асканію-Нову, Рожеве озеро, найбільшу піщану пустелю - Олешківські піски, Арабатську стрілку та багато інших неймовірних красот Херсонської області.

Що вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що - найбільшою помилкою? Найбільше досягнення і, можливо, найбільші помилки ще попереду.

Яке заняття для Вас - найкращий відпочинок? Біг, шахи та прогулянки з родиною.

 

 

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ

Голова Вінницької обласної державної адміністрації

Три головні події 2019 року за Вашою версією: Перехід на посаду голови ОДА; Концепція інтегрованого розвитку міста Вінниці 2030; Бренд міста Вінниця.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети: 1. Головне не те, що видно, а те, що є насправді; 2. Невдах ніхто не любить; 3. Називайте речі своїми іменами.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Починав з художника, після цього... був льотчиком, опісля був музикантом, а тоді... дитинство закінчилося!

Чи маєте мрію, що наразі не здійснилася? Я вже частково дійшов до цієї мрії. Нещодавно мав нагоду політати на тренажері «Боїнг 737». Це була мрія. Завжди хотів бути льотчиком як мій дядько.

Говорячи слово УСПІХ, який зміст ви в нього вкладаєте? Для мене особисто - це отримувати задоволення від результату, якого досягаєш!

Ваш улюблений афоризм? «Многие знания умножают скорбь».

Чим Ви найбільше пишаєтесь у своєму регіоні? Досягненнями та результатами за останні 5 років.

Хто, на Вашу думку, є взірцевим регіональним лідером? (на прикладах з усього світу) Якщо мова йде про регіон, безумовно, це - Сінгапур. Якщо ж людина - Барак Обама.

Головна проблема всіх українських регіонів, яку потрібно вирішувати в першу чергу? Відсутність компетенції, для того щоб використовувати всі переваги реформи децентралізації. І цю компетенцію однозначно потрібно виховувати.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Насправді щасливі люди - ті, які не приділяють багато уваги здоров’ю, але не мають з цим проблем.

Продовжте фразу «Дайте мені точку опори - і я... зможу подолати ще більшу відстань!».

Кому в цьомужитті Ви заздрите? Своїм опонентам, бо проти них грає людина з принципами.

Яка риса характеру – Ваш головнийнедолік? Перфекціонізм.

Чи є у Вас улюблена книга? Перельман, «Занимательная физика», обожнюю її з дитинства! Затер її до дірок, вона 52 року видання!

З ким з історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? Черчилль.

Яке чудо світу хотіли б перенести до свого рідного краю? Що воно символізувало б? Краще зробити все необхідне, щоб 8 чудо з’явилось у нас!

Якби відкрили нову планету, як назвали б її? Мерилена. На честь дружини та дочки!

Уявіть, що до Вас у гості завітав президент США з проханням показати Україну. Куди запросили б його на екскурсію? Це був би велотур по Вінницькій області... Наприклад, поїхали б в Іванів!

Що вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що - найбільшою помилкою? Головне досягнення – мабуть, те, що де не працював би, завжди залишав місце роботи з добрим слідом і гарними стосунками з людьми. Найбільша помилка - коли отримав свій перший бонус у міжнародній компанії, не купив на всі гроші акцій Apple.

Яке заняття для Вас - найкращий відпочинок? Навушники і прогулянка на велосипеді.

 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram