ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" просить уряд не закривати метро в Києві

"Як медики, працівники критичної інфраструктури і виробництв зможуть добиратися до робочих місць?"

"Європейська Солідарність" просить уряд не закривати метро в Києві
Фото: eurosolidarity.org

Політична партія "Європейська Солідарність" закликає представників влади не закривати метро в Києві. Звернення до президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, мера Києва Віталія Кличка опубліковано на сайті партії.

У партії наполягають, що підтримують превентивні заходи для протидії епідемії коронавірусу, але не отримали відповіді щодо обґрунтованості закриття метро і усвідомлення наслідків цього для інфраструктури столиці та життєдіяльності країни.

"Ми підтримуємо низку превентивних заходів влади щодо протидії епідемії короновірусу, й голосували за відповідні законопроекти на позачерговій сесії Верховної Ради. Водночас, наголошуємо, що такі заходи мають бути обдуманими, системними та супроводжуватися чіткими поясненням цих дій.

На жаль, ми так і не отримали від влади обґрунтування необхідності закриття метро і усвідомленої відповіді, які наслідки для інфраструктури столиці і життєдіяльності країни матиме цей крок. Ми цілком поділяємо жорсткі заходи щодо запровадження карантину і самоізоляції громадян, при цьому ще раз звертаємо увагу команди Зеленського, що метро продовжує працювати в усіх європейських країнах, що потерпають від пандемії. В європейських столицях в метро роздають захисні маски, діють правила дезинфекції, жорсткі обмеження пасажирів (пересуваються тільки ті громадяни, які змушені працювати не дистанційно, зокрема, й лікарі), дотримується дистанція між громадянами. Якщо в Києві зупиниться метро, як медики, працівники критичної інфраструктури та виробництв зможуть діставатися робочих місць? Усвідомлюємо, що метрополітен – це велике скупчення людей, але його закриття призведе до повного колапсу наземної транспортної інфраструктури столиці і створюватиме ще більше скупчення громадян в маршрутках, тролейбусах, а отже – нові ризики поширення хвороби", - зазначили в "ЄС".

"Звертаємося до команди Зеленського із закликом переглянути рішення про закриття метро і впровадити лише адекватні зміни в його роботі на час карантину, впровадити санітарні дезінфікуючі заходи, інший регламент, який у ці дні застосовують в інших європейських столицях.

Партія ще раз заявляє про свою готовність до спільної конструктивної співпраці з владою і демократичними політичними силами для протидії коронавірусу. Ми готові делегувати депутатів нашої фракції до антикризового штабу, створеного в уряді, залучити наш професійний і фаховий потенціал для напрацювання реалістичних кроків подолання кризи", - йдеться у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram