ГоловнаПолітика

Арахамія: позачергове засідання Ради можливе наступного тижня

Депутати вивчають можливість віддаленого голосування.

Лідер парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що наступного тижня Верховна Рада може зібратися для позачергового засідання.

Про це він повідомив на брифінгу.

"Наступне (засідання), я думаю, може бути на початку наступного тижня, якщо не трапиться якихось форс-мажорів, і ми будемо змушені робити це ще цього тижня", - сказав Арахамія.

Він також повідомив, що депутати вивчають можливість проведення засідань віддалено.

"Ми розробляємо законопроєкт, який дозволить у режимі віддаленого управління працювати. Там є стаття Конституції, яка говорить, що депутати повинні збиратися в парламенті, але з огляду на надзвичайні обставини, ми шукаємо юридичну модель, яким чином на час епідемій і з питань протидії їй працювати в режимі відеозв'язку або відеоголосування", - сказав Арахамія.

Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок прийняла рішення не працювати в пленарному режимі мінімум до 3 квітня.

На першому позачерговому засіданні у вівторок депутати прийняли законопроєкт про коронавірус, підтримали запуск закупівель ліків через національного закупівельника МЗУ і ввели податкове послаблення через карантин.

На другому засіданні депутати підтримали кандидатуру Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора і призначили нового міністра економіки Ігоря Петрашка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram