ГоловнаПолітика

Кулеба перерахував категорії іноземців, яким після 17 березня в'їзд в Україну дозволено

Кордон буде тимчасово закрито до 3 квітня 2020 року.

Кулеба перерахував категорії іноземців, яким після 17 березня в'їзд в Україну дозволено
Фото: Lb.ua

Кордон України після 17 березня залишається відкритим для ряду категорій іноземців.

Про це на брифінгу 14 березня повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. передає Інтерфакс-Україна.

За словами голови МЗС, в Україну, як і раніше, зможуть потрапити особи, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівниками іноземних дипломатичних представництв і консульських установ, акредитованих в Україні, та інші.

Дмитро Кулеба зачитав перші два пункти розпорядження уряду України, ухваленого на позачерговому засіданні 14 березня.

"Пункт перший розпорядження Кабінету міністрів України. Тимчасово закрити з 00 годин 00 хвилин 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського, повітряного сполучення, крім здійснення перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій.

Пункт другий. Тимчасово заборонити з 00.00 годин 16 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року перетин державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства, крім тих, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України , працівників іноземних дипломатичних представництв і консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їхніх сімей, водіїв і персоналу обслуговування вантажних транспортних засобів, членів екіпажів. В'їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ України", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про закриття кордону з 17 березня.

Згідно з рішенням, від опівночі 17 березня протягом двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Для громадян України, які подорожують власним транспортом, пункти пропуску будуть відкриті.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram