ГоловнаПолітика

​Порошенко назвав створення Консультативної ради рівноцінним держзраді

П'ятий президент заявив, що Єрмака потрібно звільняти.

​Порошенко назвав створення Консультативної ради рівноцінним держзраді
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Депутат Верховної Ради, колишній президент Петро Порошенко назвав створення Консультативної ради в Тристоронній контактній групі рівноцінним державній зраді.

Про це йдеться в його заяві на сайті партії "Європейська солідарність".

Порошенко вважає, що команда Володимира Зеленського ладна перекреслити п'ять років зусиль щодо притягнення Росії до відповідальності за збройну агресію.

"Нова українська влада готова одним розчерком пера перекреслити все це. Розписатися у власній неспроможності, непрофесіоналізмі і некомпетентності. Взяти на озброєння тези російської пропаганди про так званий "внутрішній конфлікт". Зняти з Росії відповідальність за агресію проти нашої країни. Зруйнувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Знищити українську позицію в міжнародних судах. Власними руками надати правосуб'єктність незаконним квазіутворенням на окупованому Донбасі, що представляють російську окупаційну владу. Нав'язати суспільству штучні платформи примирення. Продати народу капітуляцію як образ миру", - заявив колишній президент.

На його думку, створення "консультативних рад з російськими маріонетками" - шлях до повзучої капітуляції.

"Ми вимагаємо від президента Зеленського негайно надати вичерпну інформацію, на підставі яких директив керівник його Офісу ставив підпис під протоколом засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року, і якщо йдеться про самодіяльність, то його негайної відставки", - заявив Порошенко.

Він додав, що Офіс генерального прокурора і СБУ повинні відкрити кримінальне провадження за ознаками державної зради, замаху на державний суверенітет і зловживання владою.

Нагадаємо, що 25 березня в Мінську можуть підписати рішення про створення Консультативної ради, до якої увійдуть по 10 представників від України та ОРДЛО і по одному представнику від Франції, Німеччини, ОБСЄ та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram