ГоловнаПолітика

Євросоюз продовжив на пів року санкції проти причетних до окупації України

Санкційний список містить 175 фізичних і 44 юридичних особи.

Євросоюз продовжив на пів року санкції проти причетних до окупації України
Фото: investigator.org.ua

Рада Європейського Союзу в п'ятницю, 13 березня, продовжила дію санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, причетних до порушення територіальної цілісності України. Про це повідомила пресслужба органу, також рішення опубліковано в офіційному журналі ЄС, передає Deutsche Welle.

"Рада ЄС ухвалила, що санкції за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, повинні бути продовжені ще на шість місяців, до 15 вересня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Санкційний список містить 175 фізичних і 44 юридичних особи. Обмежувальні заходи передбачають заборону на в'їзд до ЄС і заморожування активів, якщо такі є на території об'єднання.

У Брюсселі нагадали, що з переліку виключені дві людини у зв'язку з їхньою смертю. Йдеться про колишнього віцеспікера Ради Федерації РФ Євгена Бушміна і Валерія Медведєва, який був головою Севастопольської міської комісії з проведення так званого "референдуму" в Криму 16 березня 2014 року.

Нагадаємо, на початку березня Євросоюз продовжив санкції проти Віктора Януковича і його колишнього оточення ще на рік, до 6 березня 2021 року. Порівняно з минулим роком, список скоротився на двох осіб - з переліку виключили експрем'єр-міністра Миколу Азарова і колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Так, у ньому залишилися Віктор Янукович, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Віктор Ратушняк, Олександр Янукович, Артем Пшонка, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Олександр Клименко.

На момент введення санкцій список складався з понад 20 осіб, які можуть бути причетні до розкрадання державних коштів України. У березні 2014 року ЄС заморозив їхні активи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram