ГоловнаПолітика

Шмигаль про карантин: не хочемо чекати на "параболічне зростання" заражень

Уряд керується принципом "краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати".

Фото: Youtube / Кабмін

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що введення карантину в навчальних закладах і заборона проведення масових заходів пов'язані з бажанням не допустити "параболічного зростання" кількості заражень.

Про це він сказав на брифінгу після засідання уряду.

"З приводу рівня заходів, з приводу питання "передчасно або не передчасно" - це збалансоване рішення. Ми аналізуємо кожного дня ситуацію в Європі та світі. Ми бачимо, як стрімко розвивається ситуація в Італії, Німеччині, розвинених економіках, країнах Азії. Не хочемо чекати, коли в нас почнеться параболічне зростання, ми хочемо максимально захистити українців і Україну і якомога легше пройти цей період", - повідомив Шмигаль.

Фото: Vox

"На відміну від інших країн, які починали діяти занадто пізно, в цьому випадку краще починати трохи раніше або вчасно", - сказав прем'єр-міністр.

Шмигаль висловив надію, що до літа епідемія піде на спад і в майбутньому від неї з'являться ліки.

"Тому що пізніше ми пустимо цей вірус на територію України, то м'якше і на більш тривалий період зможемо розтягнути масове зараження [то краще]. На сьогодні не йдеться, що нас мине ця епідемія. В світі епідемія розвивається, в Україні зареєстровано перший випадок, що означає, що епідемія фізично в Україні. Питання в тому, щоб якомога м'якше пройти цей період і максимальну кількість громадян захистити від вірусу".

За його словами, критично важливу роль грає відповідальність громадян.

"Уряд зробить усе, що можливо. Паралельно говоримо про самоорганізацію населення", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, що в Україні поки що виявили тільки одного хворого з коронавірусною інфекцією. Перевірили близько 40 осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram