ГоловнаПолітика

Зеленський: той, хто думає, що можна безкарно стріляти в українських солдатів, фатально помиляється

"ЗСУ уповноважені завжди давати адекватну, потужну відповідь на дії агресора".

Зеленський: той, хто думає, що можна безкарно стріляти в українських солдатів, фатально помиляється
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військовослужбовці на Донбасі уповноважені давати відповідь на провокації проросійських бойовиків.

Про це він сказав, представляючи нового міністра оборони Андрія Тарана.

"Я не раджу противнику думати, що наше бажання миру послаблює нашу здатність дати відсіч. Це не так. Українські вояки уповноважені завжди давати адекватну, потужну відповідь на дії агресора. Той, хто думає, що можна безкарно стріляти в українських солдатів, фатально помиляється. І це доводить статистика втрат противника в березні", - сказав Зеленський.

"Сьогодні ми робимо все заради мирного врегулювання конфлікту на сході України", - підкреслив президент.

Нагадаємо, під час виборчої кампанії Зеленський говорив, що для того, щоб припинилася війна на Донбасі, потрібно "просто перестати стріляти". Однак пізніше він визнав, що зараз немає можливості зупинити російську агресію.

За минулу добу число обстрілів на Донбасі збільшилося до 17. Загинули троє військовослужбовців, ще дев'ятеро отримали поранення і травми. Крім того, бойовики обстріляли житлові квартали Мар'їнки, в тому числі школу, в якій на той момент були персонал і діти - всі вони були евакуйовані в бомбосховище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram