ГоловнаПолітика

Путін заявив, що США взяли Україну під зовнішнє управління

США прагнуть забезпечити транзит газу через територію України.

Путін заявив, що США взяли Україну під зовнішнє управління
Фото: 24tv.ua

Президент РФ Володимир Путін вважає, що США взяли Україну під зовнішнє управління. Про це він заявив в інтерв'ю російському інформаційному агентству ТАСС.

"Вони (США) Україну задобрюють і взяли її під зовнішнє управління, але хочуть, щоб Україна існувала, в тому числі і за наші гроші. За рахунок транзитних грошей, щоб Україна хоч щось там отримувала від нас", - заявив він.

При цьому він додав, що РФ зацікавлена в транзиті газу через територію України у зв'язку зі збільшенням споживання в європейських країнах.

Також Путін зазначив, що головною підставою для США вводити санкції проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" було забезпечення транзиту газу через територію України.

Нагадаємо, 30 грудня Україна і РФ уклали новий транзитний договір на 2020-2024 роки. За умовами контракту, мінімальний обсяг прокачування становитиме 65 млрд кубометрів 2020 року і по 40 млрд кубометрів у 2021-2024 роках. Крім того, підкреслювалося, що вперше в історії України "Газпром" уклав контракт на транзит за європейським принципом "качай або плати".

У лютому міністр енергетики США Ден Бруєтт заявляв, що РФ не зможе самостійно завершити будівництво газопроводу "Північний потік - 2" після того, як воно перервалося через американські санкції. Він також спростував інформацію, що американські санкції спровокують лише коротку затримку будівництва. За його словами, "це буде дуже довга затримка, бо Росія не має цієї технології".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram