ГоловнаПолітика

Путінські сили продовжують нав'язувати Україні свій порядок денний, - Яценюк

Експрем'єр закликав не вірити брехні.

Путінські сили продовжують нав'язувати Україні свій порядок денний, - Яценюк
Арсений Яценюк
Фото: http://nfront.org.ua

Екс-прем'єр-міністр України у 2014-2016 роках Арсеній Яценюк заявив, що "проросійські ЗМІ та інтернет-ресурси розповсюдили статтю "з переліком добірної геббельсівської брехні" про нього. 

Зокрема, спростував інформацію, опубліковану на ресурсі «Страна.ua», де йдеться про його бажання «потрапити в Зе-команду» і зондування можливості призначення на посаду голови НБУ. "Відповідь: брехня", - написав він у Facebook.

"Путінські сили все з більшим тиском продовжують нав’язувати Україні свій порядок денний. "Страна" та інші ресурси проросійської пропаганди - частина потворного монстра, який шість років намагається влізти назад у свідомість українців, - зазначив він. - Але ця брехня не просто про мене і проти мене. Це про те, що путінські сили все з більшим тиском продовжують нав’язувати Україні свій порядок денний, продовжують дискредитувати Україну й українське, сіяти зневіру у власну державу, не довіряти і боятися".

Щодо тези "Страны" про нібито відповідальності прем'єр-міністра за падіння курсу гривні, він підкреслив, що гривня й економіка впали через війну і розграбовану попереднім урядом скарбницю. Зате його уряд зупинив падіння економіки, спричинене правлінням Януковича і війною: "Ми уникли дефолту. І з мінус 16% ВВП витягли розвиток економіки в плюсові показники вже в першому кварталі 2016 року. Але також слід знати, що за курс національної валюти відповідає незалежний орган - Національний банк України", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Лідер НФ підкреслив, що згадані в матеріалі так звані корупційні скандали були частиною боротьби проти його уряду: "Саме такі "страны" поширювали брехню про міфічний "перший мільярд", вілли в Маямі, мій виїзд до Аргентини. Потім на цих самих ресурсах публікувалися зізнання колишнього депутата Онищенка, який витратив 30 мільйонів доларів для дискредитації мене особисто".

"Ці так звані ЗМІ - насправді поплічники окупантів, диверсійний загін орди, яка веде війну проти нашої країни. Їхня мета - знищити Україну зсередини. Тому що вона для них чужа", - підкреслив він. Яценюк закликав українців не вірити в цю брехню і не піддаватися їй.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram