ГоловнаПолітика

Зеленський назвав переговори з Путіним дуже складними і важкими

Президент висловив сподівання, що партнерські відносини Україна і Росія встановлять "не через 100 років".

Зеленський назвав переговори з Путіним дуже складними і важкими
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський назвав переговори з Путіним "дуже складними і важкими". Про це глава держави сказав в інтерв'ю The Guardian, повну версію якого опублікувала в неділю пресслужба президента.

Зеленського запитали, наскільки вдається домовлятися з такою людиною, як Путін.

"Це дуже складно. Дуже. У кожному разі від вересня ми повернули 111 людей. Я не кажу, що ми вчинили прорив. Але. Три роки не було Нормандського формату. Ситуація була заморожена абсолютно. Через три роки ми домоглися зустрічі - зараз повернули 111 людей. Ми сіли за стіл переговорів. Знаєте, кажуть "іде як по маслу"? Але тут "масла" взагалі немає. Усе йде жорстко, важко, із серйозними перепонами. Але воно рухається вперед", - сказав Зеленський.

Президент України висловив думку, що в переговорах із Путіним необхідно бути "трохи flexible".

За словами Зеленського, він не відчуває Путіна як "надійного партнера", але водночас висловив надію, що Україна та Росія встановлять партнерські відносини "не через 100 років".

"Мабуть, Україна зможе бути партнером із Росією, і я дійсно хотів би стати свідком цього не через 100 років. Я хотів би це побачити. Тому що я впевнений, що більшість росіян не хоче, щоб була війна", - вважає глава Української держави.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський з’явився на обкладинці відомого британського журналу The Guardian. На фото він сидить на столі і сміється.

У самому журналі, який вийшов друком у суботу, 7 березня, розміщена стаття із заголовком "Моє запрошення в Білий дім? Мені сказали, що воно готується". Всередині статті - ще два знімки із Зеленським, зроблені у тій самій локації. На одному з фото президент поправляє піджак, на іншому - тримає руку в кишені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram