ГоловнаПолітика

Канадські інструктори підготували понад 14 тис. українських військових

"Це те, що нам допомагає врятувати життя. Це безцінна допомога".

Канадські інструктори підготували понад 14 тис. українських військових
Фото: mil.gov.ua

Канадські військові інструктори, які з 2015 року працюють на заході України, підготували вже понад 14 тис. бійців Збройних сил України.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Мовиться про тренувальної місії UNIFIER. Навіть зараз, коли ми говоримо, в Україні є 200 канадських інструкторів, які щодня тренують українських солдатів і офіцерів. Через цю тренувальну програму, починаючи з 2015 року, пройшло вже понад 14 тисяч українських солдатів і офіцерів. Це велика цифра. І в мене був досвід спілкування з цими бійцями, які проходили ці канадські тренування. Вони кажуть, що це те, що нам допомагає врятувати життя. Це означає, що в конкретній бойовій ситуації в людей є ті навички, які дають змогу їм врятувати своє життя, уберегтися від поранення чи вберегти свого побратима, який поруч. Це безцінна допомога", - сказав Шевченко.

Нагадаємо, що в рамках навчальної операції UNIFIER Збройні cили Канади надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ на підтримку зусиль України зі збереження суверенітету, безпеки і стабільності. Термін її роботи - до кінця березня 2022 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram