ГоловнаПолітика

Ми не гальмували жодної справи, але і не підписали жодної підозри, якщо вона не вивірена до останньої букви, - Чумак

"Якщо ти підписуєш необґрунтовану підозру, то відповідаєш в кримінальному порядку за незаконне притягнення до відповідальності".

Ми не гальмували жодної справи, але і не підписали жодної підозри, якщо вона не вивірена до останньої букви, - Чумак
Віктор Чумак
Фото: Макс Требухов

Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Віктор Чумак відкидає звинувачення в затягуванні справи Порошенка Генпрокуратурою. Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

"Ми не гальмували жодної справи, але і не підписали жодної підозри, якщо вона не вивірена до останньої літери. Підозра - це не один лист, а сто сторінок, на яких описується конструкція злочину, щоб суд її прийняв. Якщо ти підписуєш необґрунтовану підозру, і суд її такою визнає, ти відповідаєш в кримінальному порядку за незаконне притягнення до відповідальності", - зазначив Чумак.

При цьому, відповідаючи на питання, чому підозри не були виправлені, він додав: "Було б що виправляти. Якщо фактів у слідства і в підозрі немає, їх не висмокчеш з пальця. Воно ж в суді потім все розвалиться".

Водночас заступник генпрокурора не став називати справи проти Порошенка надуманими, але зазначив при цьому, що не може підписати незаконний документ.

"Не можу сказати, що вони (справи проти Порошенка - ред.) надумані. Ви знаєте, що мене ніяк не можна вважати союзником Порошенка - я був дуже жорстким його опонентом. Але, будучи заступником генпрокурора, я не сказав ні слова про його злочини. Тому що це було б сприйнято як звинувачення з боку посадової особи. Ось завтра мені як в. о. принесуть підозру Порошенку - і що робити? (Сміється.) Скажуть, Чумак не підписує підозру Порошенку, тому що той йому заплатив. Але я не можу підписати незаконний документ", - резюмував Чумак.

Нагадаємо, раніше лідер фракції "Слуга народу" заявив, що звільнення генерального прокурора Руслана Рябошапки пов'язане з непідписанням підозри експрезиденту Петру Порошенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram