ГоловнаПолітика

У Мін'юсті підтвердили, що "слуга народу" Качура керує підрозділом організації Медведчука

Олександр Качура є керівником відокремленого підрозділу ВГО "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір".

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура є керівником відокремленого підрозділу ВГО "Всеукраїнський громадський рух" Український вибір" в Солом'янському районі Києва.

Про це повідомляється в листі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції, який отримано у відповідь на запит представника "Європейської Солідарності".

У цьому ж листі Мін'юст підтверджує, що керівником ВГО "Український вибір" є нардеп "Опозиційні платформи - За життя" Віктор Медведчук.

"Очевидно, цим пояснюється публічна позиція Олександра Качури, оприлюднена в ЗМІ 6 березня, щодо підтримки подання води на територію окупованого Російською Федерацією Кримського півострова", - вважають в "Євросолідарності".

Як відомо, Качура був заявником в Генеральну прокуратуру щодо народного депутата з фракції "Європейська Солідарність" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій. ДБР відкрило кримінальні провадження за нібито "погрози вбивством", а президент Володимир Зеленський був визнаний "потерпілим" через висловлювання в соцмережах про небезпеку перебування в зоні бойових дій на Донбасі.

Народний депутат Ради восьмого скликання Тетяна Чорновол в минулому році оприлюднила інформацію про те, що Качура був керівником підрозділу "Український вибір" ще з часів Революції Гідності. Сам Качура публічно спростовував цю інформацію і погрожував звернутися до суду.

Фото: eurosolidarity.org

Фото: eurosolidarity.org

Нагадаємо, в грудні минулого року Качура похвалився результатами тесту на поліграфі і виступив за проходження аналогічної перевірки всіма нардепами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram