ГоловнаПолітика

Двом суддям міського суду Черкас оголосили про підозру у справах Майдану

2014 року вони ухвалили незаконне рішення про взяття під варту 17 учасників Євромайдану.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду Черкас, які в січні 2014 року незаконно взяли під варту учасників Революції Гідності.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

Зазначено, що судді в період 25-26 січня 2014 року ухвалили незаконне рішення про взяття під варту 17 учасників Євромайдану.

"Рішення приймалися без достатніх і належних доказів про вчинення ними масових заворушень, для перешкоджання організації та проведенню подальших мирних зібрань, мітингів, вуличних походів і демонстрацій у місті Черкасах та інших регіонах", - повідомили в ДБР.

Суддям повідомили про підозру в: прийнятті свідомо неправосудних рішень, скоєному в особистих інтересах (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу); явно незаконних арештах, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, вчинених в особистих інтересах за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу); незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому посадовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу).

Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Екссуддям загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше, 27 лютого, Офіс генпрокурора передав до суду обвинувальний акт стосовно екссудді Дніпровського районного суду Києва, причетного до незаконних арештів активістів Майдану 2014 року.

У січні Офіс генпрокурора передав у Солом'янський районний суд обвинувальний акт проти трьох колишніх суддів Апеляційного суду Києва за винесення неправосудного рішення проти одного з активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram