ГоловнаПолітика

Зеленський про саміт "нормандської четвірки": "Ми працюємо, щоб він відбувся наприкінці квітня"

За словами президента, йде робота і для обміну утримуваними особами у березні.

Зеленський про саміт "нормандської четвірки": "Ми працюємо, щоб він відбувся наприкінці квітня"
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що для обміну полоненими і зустрічі глав держав "нормандської четвірки" триває робота. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Президент повідомив, що зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську відбудеться 11 березня.

"Ми працюємо над тим, щоб у нас був обмін у березні. Ми працюємо над тим, щоб у нас була зустріч наприкінці квітня. Думаю, що усе це відбудеться. Ми над цим серйозно працюємо", - повідомив Зеленський.

У бесіді з журналістами він зазначив, що у питаннях обміну і зустрічей "мені здається, у нас з вами повна довіра, тому що ми, як мені здається, показали, що ми забираємо наших людей".

"Тобто у нас сильна команда, яка працює постійно саме над верифікацією людей, що знаходяться і на тимчасово окупованих територіях, і в Росії. Буде результат", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, 10 лютого на той момент міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що не бачить підготовки до можливого проведення нової зустрічі "нормандської четвірки". 

Про те, що новий саміт "нормандської четвірки" має пройти у квітні у Берліні, президенти Німеччини, Франції, України і РФ домовилися на зустрічі у Парижі. 15 лютого Макрон цю домовленість підтвердив.

17 лютого прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ще немає ясності, в якому місяці може пройти зустріч. Він говорив, що це питання ще обговорюється.

26 лютого голова російського МЗС Сергій Лавров заявив, що новий саміт у "нормандському форматі" може відбутися після виконання рішень попереднього саміту, а саме закріплення в законодавстві України "особливого статусу Донбасу".

28 лютого Пристайко заявив, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" не відбудеться, поки Україна не виконає усі 7 пунктів комюніке, прийнятого за результатами "нормандського саміту" у Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram