ГоловнаПолітика

"Україні потрібно наполягати на подальшому застосуванні санкцій проти РФ", - Зубко

"Санкції працюють. І сьогодні це відчуває економіка Росії".

"Україні потрібно наполягати на подальшому застосуванні санкцій проти РФ", - Зубко
Фото: Макс Требухов

Мінські угоди були маршрутною картою, яка виконала свою роль, і тепер Україні потрібно об'єднувати навколо себе міжнародних партнерів. Про це в ефірі програми "Політклуб з Віталієм Портніковим" заявив колишній віцепрем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Чим важливі Мінські угоди? Це не угоди з точки зору міжнародного права. Це маршрутна карта, напрацьована як тактика, щоб затягнути в пастку, дочекатися застосування європейських санкцій і виграти час. Щоб почати відновлювати економіку, Збройні сили. Україна поступово виконувала ті умови, які там були прописані, щоб показати, що саме Російська Федерація нічого не робить і тому повинна отримати санкції", - заявив Зубко.

За його словами, ефективність санкцій важко переоцінити, тому потрібно наполягати на їх продовженні.

"Санкції працюють. І США, і Європейський Союз. І сьогодні це відчуває економіка Росії. А якщо згадати, яка вартість енергоносіїв, і як складається бюджет РФ, це взагалі дуже відчутно. У цей час ми можемо продовжувати крок за кроком - вимагати і введення миротворчих військ, і наполягати на інших тактичних речах. Мінські угоди працюють як маршрутна карта, потрібно вимагати подальшого застосування санкцій, працювати над своєю економікою, гуртувати навколо себе і ЄС, і наших партнерів, залучати США. Тому що вони зацікавлені в тому, щоб Україна була ключем до енергетичної безпеки в Європі", - підсумував Геннадій Зубко.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Мінські угоди - наразі єдиний формат, на підставі чого можна вести діалог про припинення війни на Донбасі. Також голова ОП Андрій Єрмак пообіцяв, що продовжить займатися тими напрямами, що і раніше, зокрема припиненням бойових дій на Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram