ГоловнаПолітика

У Зеленського відповіли на заяви Шмигаля про воду в Крим

"Ніякої води в Крим до повної деокупації півострова від ворога".

У Зеленського відповіли на заяви Шмигаля про воду в Крим
Тамила Ташева
Фото: Пресс-служба ОП

Заступниця постійного представника президента України в Криму Таміла Ташева зазначила, що позиція представництва Зеленського на півострові незмінна - держава-окупант (Росія) несе повну відповідальність за громадян України, які живуть у Криму. Про це Ташева написала у фейсбуці. 

"Ніякої води в Крим до повної деокупації півострова від ворога", - написала вона.

Ташева вважає, що новопризначений прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поки що не в контексті питання Криму. "Ми будемо зі свого боку брифити весь уряд щодо кримських питань, зокрема води", - додала вона.

Також представниця президента зазначила, що дискусія про турботу про громадян Криму і т.д. відбувається не вперше.

"Причини дві - 1) російський наратив; 2) відсутність обізнаності щодо ситуації в Криму, недостатні знання міжнародного права, аналізу того, що буде відбуватися з нашими ж громадянами, якщо воду пустять (ще більший тиск і репресії, оскільки гроші в РФ звільняться для посилення військових і силовиків, не буду перераховувати всіх причин)", - додала Ташева.

Нагадаємо, раніше в ефірі програми "Право на владу" новий прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна повинна подавати воду в окупований Крим.

Пізніше у своєму фейсбуці прем'єр написав, що формат ток-шоу не найкращий, щоб обговорювати складні питання і що головна теза - про неможливість подачі води до Криму в нинішніх умовах -"загубилася в студії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram