ГоловнаПолітика

Зеленський: Рябошапка не показав результату і не повинен займати місце

Президент підтримав звільнення генерального прокурора.

Зеленський: Рябошапка не показав результату і не повинен займати місце
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що генеральний прокурор Руслан Рябошапка не показав результату на своїй посаді.

Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу в Полтаві.

"Я вважаю, що Руслан - хороший спеціаліст, але я вважаю, що він не показав результату", - заявив Зеленський.

"Ми з ним пройшли довгий шлях від передвиборної кампанії. Нехай депутати голосують, як хочуть, але моя особиста думка дуже проста: немає результату - не повинен займати місце. З якими б хорошими побажаннями, очима, кроками і відкритим серцем ти не був. Якщо немає результату - до побачення. Понад те, мені здається, що справедливо - якщо ти сам про це говориш", - зазначив президент.

Президент додав, що має претензії не тільки до Офісу генерального прокурора, а й до Національного антикорупційного бюро. "Саме вони займаються чиновниками. І коли ви ставите питання про топчиновників - це питання до НАБУ", - сказав Зеленський.

За його словами, Служба безпеки України теж не працює на 100%, але "в Службі безпеки краща ситуація, ніж у Генеральній прокуратурі".

До Державного бюро розслідувань у Зеленського претензій немає. "У ДБР Венедіктова тільки прийшла. Нема до неї питань поки що", - пояснив Зеленський.

Нагадаємо, 3 березня в парламенті зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Верховна Рада розгляне його на позачерговому засіданні ввечері 5 березня.

У разі висловлення недовіри повноваження генерального прокурора припинять того самого дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram