ГоловнаПолітика

Милованов назвав причини відмови від посади міністра в новому Кабміні

Ексміністр послався на зміну підходів влади і висловив сподівання на продовження реформ.

Милованов назвав причини відмови від посади міністра в новому Кабміні
Фото: Макс Требухов

Ексміністр економрозвитку Тимофій Милованов пояснив причини відмови від посади міністра сільського господарства в новому уряді.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

За словами Милованова, він і його команда приходили в Кабмін з "жорстким баченням того, що має робити Мінекономіки, які зміни повинні відбуватися на ринках і як досягти результатів, поставлених перед нами".

"Ми перезапустили державу вперше за багато років. Ми почали створювати зміни, які нещодавно були потрібні Україні: ринок землі, зміни трудового законодавства, приватизація (справжня, а не на папері), зміна корумпованих керівників держпідприємств, створення екосистеми для залучення інвестицій", - написав ексміністр.

Він заявив, що вірить в ринкову економіку і розвиток інститутів, рівні правила гри для всіх і конкуренцію, мінімальне втручання держави в економіку.

"Тому зараз, коли спільне бачення підходів змінюється, я готовий піти в бік і дати можливість оновленій команді реалізувати своє бачення (яке цілком можливо буде більш успішним)", - додав ексглава Мінекономіки.

Милованов висловив сподівання, що важливі реформи не будуть згорнуті.

Нагадаємо, 4 березня Рада на позачерговому засіданні відправила у відставку уряд Олексія Гончарука, призначила прем'єром Дениса Шмигаля і затвердила склад нового Кабміну. П'ятеро кандидатів у міністри відмовилися від запропонованих посад в уряді Шмигаля, зокрема і Тимофій Милованов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram