ГоловнаПолітика

Суддю у справі про держзраду Януковича знову відсторонили від правосуддя

Костянтин Васалатій був у колегії суддів, які виносили вирок експрезиденту.

Суддю у справі про держзраду Януковича знову відсторонили від правосуддя
Фото: comments.ua

Суддю Оболонського районного суду Києва Костянтина Васалатія тимчасово відсторонили від правосуддя.

Про це повідомляє "Судова влада України".

"Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про відсторонення від посади ухвалила перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 4 березня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення ухвалено згідно з ч. 7 ст. 49 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та ч. 2. ст. 62 Закону "Про Вищу раду правосуддя".

Термін дії відсторонення суддів від правосуддя - до прийняття ВРП рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Нагадаємо, суддя Васалатій був у складі колегії суддів Оболонського райсуду, який 24 січня виніс вирок експрезиденту Віктору Януковичу, заочно засудивши його до 13 років ув'язнення. Згідно з вироком, його визнано винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (держзрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни). Також експрезидент був виправданий за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки).

13 лютого минулого року друга Дисциплінарна палата ВРП вирішила притягнути суддю Васалатія до дисциплінарної відповідальності, усунувши його від роботи на пів року.

У серпні 2019 року Костянтин Васалатій був знову відсторонений від виконання обов'язків терміном на півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram