ГоловнаПолітика

Качура: за відставку Рябошапки вже зібрали 227 підписів

Саме питання відставки генпрокурора, ймовірно, розглядатиметься на ще одному позачерговому засіданні, за яке теж збирають підписи.

Качура: за відставку Рябошапки вже зібрали 227 підписів
Александр Качура
Фото: Эскандер Ганиев

Депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що на даний момент є 277 підписів для відставки Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора.

Про це він розповів у коментарі LB.ua.

"На даний момент вже зібрано 227 підписів за відставку генпрокурора. Але це процедурне питання зі збору підписів. Проте, саме питання відставки, найімовірніше, будемо розглядати на ще одному позачерговому засіданні, за яке теж збираємо підписи", - зазначив Качура.

Раніше у керівництві "Слуги народу" не виключали проведення ще одного позачергового засідання завтра, у четвер, 5 березня, о 18:30.

При цьому Качура нагадав, що за регламентом для оголошення позачергового засідання потрібно щонайменше три дні з дати анонсування такого засідання.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри Рябошапці. Повідомляли, що у парламенті є голоси для відставки генпрокурора.

Раніше у розмові з LB.ua Рябошапка заперечував інформацію, що з'явилася, щодо його відставки за власним бажанням. "У розмові з LB.ua - [Рабошапка] запевнив: заяву "за власним бажанням подавати не збирається і усі ці розмови - неправда", - йдеться у статті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної (Пере)завантаження.

Колишній член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка був головним спеціалістом з правоохоронної та антикорупційної політики у штабі Володимира Зеленського, а після президентських виборів отримав місце у його адміністрації.

Рябошапка обійняв посаду генерального прокурора 29 серпня 2019 року. Невдовзі після його призначення Верховна Рада проголосувала за реформу органів прокуратури. Наразі зміни торкнулися тільки центрального рівня - Генеральна прокуратура стала Офісом генерального прокурора. З більш ніж 1300 співробітників ГПУ переатестацію пройшли тільки близько 600 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram