ГоловнаПолітика

Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 43%, - звіт

Кабмін виконав у 2019 році 53% завдань, Рада - 12%, інші установи - 21%.

Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 43%, - звіт
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Україна виконала на 43% Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це йдеться у звіті про результати виконання угоди в 2019 році, передають "Українські Новини".

"37% - прогрес виконання Угоди про асоціацію від запланованого обсягу реалізації завдань у 2019 році. 43% - загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію станом на 01.01.2020", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що Кабінет Міністрів виконав у 2019 році 53% завдань, Верховна Рада - 12%, інші установи - 21%.

Серед основних результатів - введення щорічних євроінтеграційних засідань уряду, старт проєкту зі створення офісів євроінтеграції в регіонах, досягнення домовленості з ЄС про сприяння візиту оціночної місії щодо "промислового безвізу".

"Експорт українських товарів і послуг до країн ЄС зріс до $25 млрд", - сказано у звіті.

Також було прийнято майже 30 євроінтеграційних законів, у тому числі про авторизованого економічного оператора, про національну електронну транзитну систему, про перезапуск Національного агентства з питань запобігання корупції, про ратифікацію угод на 472 млн євро від міжнародних партнерів.

Серед пріоритетів на 2020 рік у звіті зазначено: інтеграція в цифровий і енергетичний ринки ЄС, укладення угоди про спільний авіаційний простір, старт роботи місії для адаптації законодавства до стандартів ЄС для переговорів про "промисловий безвіз", розвиток діалогу в рамках Європейської зеленої угоди з декарбонізації і захисту навколишнього середовища.

Нагадаємо, в грудні минулого року прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що в 2021 році відбудеться оновлення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

УА з ЄС повною мірою набула чинності з 1 вересня 2017 року. З 2014 року УА працювала в тимчасовому режимі. Україна в рамках імплементації угоди повинна зменшити тарифні та технічні бар'єри в торгівлі товарами, відкрити доступ до ринків послуг і державних закупівель, наблизити законодавство до права ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram