ГоловнаПолітика

Консультації з Іраном щодо збитого літака МАУ відклали на невизначений термін через SARS-COV-2

Рябошапка заявив про відновлення комунікації з Іраном з приводу збитого літака МАУ.

Консультації з Іраном щодо збитого літака МАУ відклали на невизначений термін через SARS-COV-2
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив про відновлення комунікації з правоохоронними органами Ірану щодо катастрофи літака української авіакомпанії МАУ, однак через епідемію коронавірусу консультації відклали. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"З'явилася комунікація з правоохоронними органами Ірану, ми повинні були проводити консультації, але, на жаль, через епідемію коронавірусу консультації відклали на певний час", - сказав Рябошапка.

При цьому він підкреслив: "тільки-но ситуація трохи поліпшиться, ми відновимо консультації і будемо безпосередньо спілкуватися з нашими іранськими колегами".

Нагадаємо, тільки через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

Країни-члени міжнародної координаційної групи з розслідування авіакатастрофи українського літака під Тегераном закликали Іран передати бортові самописці до Франції, оскільки там є необхідне обладнання для дослідження.

Раніше повідомляли про готовність Ірану передати Україні або іншій державі бортові самописці літака МАУ в тому разі, якщо не вдасться їх розшифрувати.

Іран перестав ділитися з Києвом подробицями розслідування катастрофи літака МАУ після витоку інформації.

15 лютого Іран заявив, що не передасть "чорні скриньки" збитого літака МАУ іншим країнам. 19 лютого міністр оборони Ірану Амір Хатамі повідомляв, що "чорна скринька" "серйозно пошкоджена", однак після ремонту її можна буде розшифрувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram