ГоловнаПолітика

Німеччина додатково виділить Україні 4 млн євро на гуманітарну допомогу

На гуманітарні проєкти Червоного Хреста в Україні до 2021 ФРН виділить 12,3 млн євро.

Німеччина додатково виділить Україні 4 млн євро на гуманітарну допомогу
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Уряд Німеччини збільшує фінансову підтримку гуманітарної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні.

У 2020 році додатково до вже обіцяних 2 млн євро буде виділено ще 4 млн євро. Крім того, в 2021 році Берлін планує виділити з цією метою ще 2 млн євро.

Загалом тільки протягом 2019-2021 років Німеччина фінансує гуманітарну діяльність МКЧХ в Україні на 12,3 млн євро, передає Німецька хвиля.

У заяві, розміщеній 27 лютого на сайті МЗС ФРН, зокрема вказується, що ці кошти підуть на гуманітарний проєкт МКЧХ на сході України, де заходи комітету роблять важливий внесок у подолання наслідків конфлікту, що триває.

"Вони приносять користь людям, постраждалим від конфлікту по обидва боки лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях", - зазначили в МЗС Німеччини.

Одним з основних напрямів є забезпечення населення чистою питною водою. Крім того, йдеться про медичне обслуговування населення, закупівлю та розподіл медикаментів, постачання продуктами харчування та предметами гігієни, підготовку медичного персоналу, пошук зниклих безвісти та возз'єднання сімей, інформування про мінну небезпеку та інші гуманітарні проєкти.

Наприклад, як зазначається у звіті МКЧХ, тільки в 2019 році 850 тисяч осіб по обидва боки лінії розмежування були забезпечені чистою водою завдяки відновленню інфраструктури та матеріалам, переданим для ремонту системи водопостачання.

Зокрема МКЧХ надав 22 км труб, 63 насоси, 4500 літрів палива для проведення ремонтних робіт. Жителям Докучаєвська було доставлено 4100 літрів питної води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram