ГоловнаПолітика

Відставку Кабміну Гончарука підтримують 44% українців, - опитування КМІС

37% вважають, що уряд повинен продовжити роботу.

Відставку Кабміну Гончарука підтримують 44% українців, - опитування КМІС
Фото: kmu.gov.ua

44% респондентів, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології, підтримують відставку Кабінету Міністрів на чолі з прем'єром Олексієм Гончаруком.

Про це свідчать результати опитування КМІС.

"Відносна більшість опитаних (44%) вважає, що треба відправити у відставку чинний склад Кабінету Міністрів, 37% вважають, що уряд на чолі з Гончаруком має продовжити роботу. 19% не змогли відповісти", - йдеться в повідомленні.

Також респондентам пропонувалося оцінити роботу уряду за п'ятибальною шкалою, де 1 - "дуже погано", 5 - "дуже добре". Так, 37% опитаних оцінили роботу Кабміну на 3 бали, 27% - на 1 бал, 19% - на 2 бали, 8% - на 4 бали, 3% - на 5 балів, 7% опитаних не змогли відповісти.

Опитування проводилося КМІС методом телефонного інтерв'ю з 21 по 25 лютого 2020 року серед 1 500 повнолітніх респондентів на всій підконтрольній Україні території. Статистична похибка вибірки не перевищує 3%.

Нагадаємо, Гончарук очолив уряд наприкінці серпня 2019 року, ставши наймолодшим прем'єр-міністром в історії України. До цього він очолював аналітичну організацію "Офіс ефективного регулювання" (BRDO).

17 січня стало відомо, що Гончарук написав заяву про відставку і передав її президенту Зеленському. Це сталося після того, як у мережу "злили" файли, змонтовані з фрагментів записів нарад в уряді. Тоді відставка Гончарука не відбулася.

26 лютого Гончарук прокоментував непідтверджену інформацію про те, що його може замінити бізнесмен Сергій Тігіпко. Прем'єр заявив, що заяву про відставку не писав і з Зеленським про це не говорив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram