ГоловнаПолітика

Нацрада виписала NewsOne штраф за висловлювання Коцаби

Регулятор вирішив, що блогер маніпулює фактами і повторює російську пропаганду.

Нацрада виписала NewsOne штраф за висловлювання Коцаби
Фото: NewsOne

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зробила офіційне попередження і оштрафувала ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne).

Про це йдеться на сайті Нацради.

Підставою для такого рішення стали висловлювання Руслана Коцаби (обвинувачений у державній зраді блогер) у передачі "Я так думаю" від 5 листопада.

Ведучий неодноразово вдавався до маніпулювання фактами, поширював пропагандистські наративи, схожі на офіційну позицію країни-агресора Російської Федерації, а вся інформація подавалася тільки з одного погляду.

Серед іншого він говорив таке: "Незаконне збагачення і було метою цих «євромайданівських бариг». А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і т.ін. Відповідно, повсталий Донбас спробували підкорити за допомогою танків і авіаційних бомб. Це правда, її нікуди дівати. Вона повинна бути озвучена саме тут, на рівні київському, київська влада повинні визнати, що використання Збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються строки давності".

За рішенням Нацради, телеканал NewsOne повинен заплатити штраф у розмірі 25% від ліцензійного збору - 105,6 тис. гривень.

Нагадаємо, що 5 вересня Нацрада розглянула матеріали позапланової перевірки ТОВ "Новини 24 години" (супутниковий телеканал NewsOne), визнавши численні і неодноразові порушення мовником законодавства в частині розпалювання ворожнечі і ненависті.

У зв'язку із цим було прийнято рішення звернутися до Окружного адміністративного суду Києва з проханням анулювати ліцензію.

З осені 2018 року NewsOne належить Тарасові Козаку, близькому соратнику Віктора Медведчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram