ГоловнаПолітика

Для "свідка Єгови" з Джанкоя російська прокуратура попросила 7 років в'язниці

Діяльність "Свідків Єгови" в РФ заборонена.

Окупаційна "прокуратура" в Криму попросила 7 років позбавлення волі для жителя Джанкоя Сергія Філатова, якого обвинувачують в організації діяльності забороненої в Росії релігійної організації "Свідки Єгови".

Засідання суду пройшло у вівторок, 25 лютого, в підконтрольному Кремлю Джанкойському районному суді, повідомляє Крим.Реалії.

"Сьогодні проходили дебати сторін. І прокурор попросив сім років за нібито "екстремістську діяльність". Тобто за віровчення, за те, що людина вірить в Бога. Немає складу злочину, немає провини. Надумано все. Кожен, хто тут стоїть, теж може постраждати... Повертається 1951 рік, 1937 рік, які були в Росії", - сказав Філатов.

Адвокат Філатова Олег Захарчук повідомив, що засідання проходило в закритому режимі за клопотанням сторони обвинувачення.

"Загалом, можу констатувати, що має місце фальсифікація доказів у справі зі самого початку. Обвинувачення побудовано тільки на припущеннях, здогадах. Абсолютно необ'єктивне. Очевидні порушення норм російського законодавства, норм міжнародного законодавства ... Звичайно, ми будемо домагатися відновлення порушених прав і свобод як Філатова, так і всіх "Свідків Єгови" не тільки в Джанкої, але і в Росії. Це буде одна з чергових справ, і я вважаю, що будемо звертатися до ЄСПЛ на тій стадії, коли це буде можливо", - сказав Захарчук.

Офіційних коментарів представників російської прокуратури Криму стосовно цього наразі не було.

Наступне засідання призначено на п'ятницю, 28 лютого. Цього дня Захарчук повинен виступити з останнім словом.

Раніше повідомлялося, що Філатов - батько чотирьох дітей, він "переїхав до Криму з Херсона у зв'язку з тим, що потрібно було доглядати за хворою дочкою".

Верховний суд РФ у 2017 році визнав екстремістською релігійну організацію "Свідки Єгови"

і заборонив її діяльність в Росії. Також діяльність цієї організації заборонена в анексованому Криму.

Співробітники ФСБ Росії неодноразово проводили на території півострова обшуки і затримання підозрюваних в участі в релігійній організації "Свідки Єгови". За даними правозахисного центру "Меморіал", у Росії кілька десятків прихильників цієї релігійної організації зазнали кримінального переслідування.

У серпні 2018 року правозахисний центр "Меморіал" визнав політв'язнями 29 прихильників релігійної організації "Свідки Єгови", обвинувачених у Росії в екстремізмі.

"Свідки Єгови" - міжнародна організація, яку нерідко зараховують до сект. "Британська енциклопедія" визначає "Свідків Єгови" як прихильників міленаристської секти (вірування, що Ісус Христос і християни будуть правити світом протягом тисячі років).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram