ГоловнаПолітика

Офіс генпрокурора зареєстрував провадження проти нардепів ОПЗЖ за обмовляння Порошенка й Обами, - Головань

Адвокат Порошенка вважає, що автори звернення мали на меті ввести в оману НАБУ.

Офіс генпрокурора зареєстрував провадження проти нардепів ОПЗЖ за обмовляння Порошенка й Обами, - Головань
Фото: eurosolidarity.org

Офіс Генерального прокурора зареєстрував кримінальне провадження щодо групи народних депутатів "Опозиційної платформи - За життя" Рената Кузьміна, Миколи Скорика, Юрія Загороднього, Нестора Шуфрича й інших за неправдиве повідомлення про злочин.

Про це заявив адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань, повідомляють на сайті "Європейської Солідарності".

"17 грудня минулого року група народних депутатів із фракції "Опозиційна платформа - За життя" подала в НАБУ депутатське звернення про можливе, на їхню думку, пограбування України на 100 млн доларів США колишнім президентом США Бараком Обамою і президентом України Петром Порошенком, а також захоплення влади в Україні ексадміністрацією президента США і, як зазначено в заяві, її агентурною мережею на чолі з Порошенком", - зазначив Головань.

Він також заявив, що жодних фактів ця заява не містить, а її автори таким чином мали на меті ввести в оману детективів НАБУ.

"Це безпідставне обвинувачення в скоєнні злочинів, які є не підтвердженими, а саме гіпотетичне припущення, зроблене опонентом Демократичної партії США, ймовірно, в рамках внутрішньополітичної передвиборної боротьби за посаду президента США", - зазначив Головань. На думку адвоката, ця заява повинна оцінюватися як подання свідомо неправдивого повідомлення про злочин.

"Такі юридичні фейки, які продукують представники кремлівської «п'ятої колони», повинні отримати відповідну правову оцінку, а письменники-фантасти з ОПЗЖ - понести відповідальність, передбачену Кримінальним кодексом. Адже їхні дії не тільки підривають авторитет України на зовнішній арені, а й мають ознаки втручання у виборчу кампанію в США", - додав Головань.

Нагадаємо, раніше адвокати Порошенка оскаржили його незаконний привід у суди і на допити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram