ГоловнаПолітика

Безгін заявив, що "Слуга народу" планує змінити Конституцію в частині децентралізації у вересні, перед місцевими виборами

Розгляд змін може відбутися з 2 по 5 вересня.

Фракція "Слуги народу" має намір змінити Конституцію в частині децентралізації у вересні 2020 року. Про це повідомив член фракції Віталій Безгін, передає кореспондент LB.ua.

"Ми трохи заручники того, що в жовтні в нас будуть чергові місцеві вибори і, звісно, ми хочемо забезпечити зміни до Конституції до того часу. Відповідно, у нас є проміжок на початку четвертої сесії - з 2 по 5 вересня, коли ми повинні виходити на голосування в 300 голосів, і будемо сподіватися, що цей інклюзивний формат сприятиме голосуванню більшості фракцій і груп за зміни до Конституції", - заявив нардеп.

Раніше про те, що зміни до Основного закону в частині децентралізації можуть затягнутися до осені, говорив лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Однак він повідомляв, що зміни до Конституції в частині децентралізації не прив'язані до місцевих виборів. Якщо парламент не встигне - вибори відбудуться за нинішньою редакцією.

Нагадаємо, помічник президента України Андрій Єрмак на початку грудня заявив, що команда Зеленського хоче провести вибори на окупованій території Донбасу восени, коли в Україні будуть проходити чергові місцеві вибори.

13 грудня Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про зміни до Конституції України в частині децентралізації влади. Його розкритикували українські й іноземні експерти, після чого президент відкликав його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram