ГоловнаПолітика

Стефанчук анонсував медичний і цифровий кодекси

Перший віцеспікер розповів про амбітні плани Верховної Ради на 2020 рік.

Стефанчук анонсував медичний і цифровий кодекси
Фото: Диана Буцко

Перший віцеспікер Руслан Стефанчук заявив, що одним із пріоритетів Верховної Ради в 2020 році буде прийняття нових кодексів і рекодифікація старих.

Про це депутат сказав на Форумі реформ у Києві.

"Перший блок - зміни до Конституції України. Це скорочення депутатів до 300, законодавча ініціатива народу України. Ще одна ініціатива, яку зараз обговорюють, - питання децентралізації. Наступні питання - пов'язані з кодифікацією, систематизацією законодавства", - сказав Стефанчук.

Зокрема, планується прийняти кодекс судоустрою, кодекс про адміністративні процедури, медичний кодекс, цифровий кодекс, кодекс електронних комунікацій, кодекс про адміністративні проступки. Також у планах - перегляд Цивільного кодексу, Житлового кодексу, Кримінального кодексу, Кодексу про надра.

Фото: Діана Буцко

Віцеспікер додав, що Рада також планує розглянути низку важливих законопроєктів, у тому числі про працю, медіа, медіацію, про групові позови, одноразове декларування активів фізичних осіб, про страхову медицину, про лобіювання та ін.

Фото: Діана Буцко

Нагадаємо, мінімум до квітня Верховна Рада розглядатиме законопроєкт про продаж землі, після чого у неї буде ще 6-7 пленарних тижнів до літніх канікул.

Попередній кодекс - Виборчий - депутати приймали більш ніж два роки. У першому читанні його проголосували в листопаді 2017 року, а в другому - в липні 2019 року. Після цього його ветував президент, і "Слуги народу" в результаті прийняли майже інший документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram