ГоловнаПолітика

"Слуга народу" є лідером електоральних симпатій згідно з опитуванням Центру Разумкова, на другому місці - ОПЗЖ

Найбільше голосів на президентських виборах набрав би Володимир Зеленський, після нього - Юрій Бойко.

"Слуга народу" є лідером електоральних симпатій згідно з опитуванням Центру Разумкова, на другому місці - ОПЗЖ
Фото: EPA/UPG

Партія "Слуга народу" набрала б найбільший відсоток підтримки виборців (36%), якби вибори в парламент відбулися найближчим часом. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

"За "Опозиційну платформу - За життя" готові віддати свій голос 15% респондентів, які прийдуть на виборчі дільниці і визначилися з вибором, за "Європейську Солідарність" - 13%, за ВО "Батьківщина" - 10%, за партію "Сила і честь" - 5%", - йдеться в результатах опитування.

Зазначають, що порівняно із січневим опитуванням електоральна підтримка "Слуги народу" впала з 45% до 36%, на статистично значущому рівні зросли наміри голосувати за ВО "Батьківщина" (з 8% до 10%), за партію "Опозиційний блок" - з 0,9% до 2%.

Якби найближчим часом відбулися вибори президента, найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський (40% серед тих, хто пішов би на вибори і визначився з кандидатом). 15% голосували б за Юрія Бойка, 13,5% – за Петра Порошенка, 10% – за Юлію Тимошенко.

Опитування проводили з 13 по 17 лютого, в ньому взяли участь 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, крім Криму та окупованих частин Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, згідно із даними опитування Центру Разумкова, проведеного наприкінці січня, партія "Слуга народу" набрала б 45,5% голосів, 13,8% проголосували б за "Опозиційну платформу - За життя", 12,3% - за "Європейську Солідарність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram